Για την ΚατερίναΕκπαίδευση:

1994 – 2001: Περιβαλλοντικές Επιστήμες (Bsc,MSc), Πανεπιστήμια Sussex και Middlesex της Αγγλίας και στη Valencia της Ισπανίας.
2007 – 2009: Εκπαίδευση Δασκάλων Yoga (400hr) στην Ακαδημία Yoga «Λωτός», με την Λίντα Καπετάνιου.
2012: Εκπαίδευση Βοηθών Μητρότητας (BM) του Ελληνικού Συλλόγου BM, με εκπαιδεύτριες τη Μαρία Ανδρεουλάκη και τη γυναικολόγο Μιλένα Ρούσκοβα.
2012: Εκπαίδευση Perinatal Yoga του Birthlight™, με τη Rozy Kalliabetsos.
2013: Εκπαίδευση Baby Yoga του Birthlight™, με τη Sally Lomas.
2015: Σεμινάριο CPD (Continuous Professional Development) Perinatal Yoga, με την ιδρύτρια του Birthlight™ Francoise Freedman.
2015: Σεμινάριο Βοηθών Μητρότητας (Red Tent Doula) με τη Nicola Mahdiyyah Goodall.
2016: Εκπαίδευση Postnatal Yoga του Birthlight™, με την Francoise Freedman, στη Μόσχα.


Εργάστηκα στην Αθήνα ως Περιβαλλοντολόγος για 6 χρόνια.

Η επαφή με τη Hatha Yoga προέκυψε από την ανάγκη διαχείρισης δικών μου σωματικών δυσκολιών τις οποίες και ξεπέρασα. Ασχολούμαι με την άσκηση της Yoga από το 2001, παρακολουθώντας μαθήματα της Λίντας Καπετάνιου, της Δάφνης Παρλιάρου, της Ελένης Κόρακα και άλλων δασκάλων.

Μετά τη γέννηση της πρώτης κόρης μου, η yoga, που είχε ήδη μπει στη ζωή μου σα προσωπική άσκηση, έγινε το κύριο επάγγελμά μου. Η εκπαίδευσή μου δίπλα στη δασκάλα μου Λίντα Καπετάνιου, με εφοδιασε με τα πολυτιμότερα εργαλεία-γνώσεις για έναν σωστό, σαφή και κυρίως ασφαλή τρόπο μαθητοκεντρικής διδασκαλίας.

Το 2009, ίδρυσα, με τη Δάφνη Παρλιάρου, το Studio Yoga4Life στο Χαλάνδρι, όπου και δίδαξα για 3 χρόνια, αποκτώντας ουσιαστική εμπειρία. Έκτοτε, διδάσκω yoga συστηματικά. Έχω καθοδηγήσει σεμινάρια, συμμετάσχει σε ημερίδες, φεστιβάλ yoga και retreats.

Τα οφέλη της yoga εγκυμοσύνης τα βίωσα στην εγκυμοσύνη και τον τοκετό της δεύτερης κόρης μου.

Από το 2012, καθοδηγώ τμήματα yoga εγκυμοσύνης και προετοιμασίας για τον τοκετό, καθώς έχοντας και η ίδια ζήσει την εμπειρία της εγκυμοσύνης και του φυσικού τοκετού, θέλησα να μεταδώσω και να μοιραστώ τα πολύτιμα οφέλη της yoga σε αυτή την όμορφη και ταυτόχρονα απαιτητική περίοδο στη ζωή μιας γυναίκας.

Από το 2013, έχοντας βιώσει και διαπιστώσει τα οφέλη της βρεφικής & μεταγεννητικής yoga  στο δικό μου μωρό αλλά και στον εαυτό μου (postnatal yoga), εκπαιδεύτηκα & καθοδηγώ τμήματα Βρεφικής – Μεταγεννητικής Yoga για μαμάδες και μωράκια ηλικίας από λίγων εβδομάδων έως πριν να μπουσουλήσουν.  
Καθοδηγώ επίσης ομαδικά και ιδιαιτερα μαθήματα Hatha Postnatal Yoga μόνο για μαμάδες.

Η ανάγκη μου να μεταδώσω τις εμπειρίες μου γύρω από τον τοκετό, να προσφέρω ενημέρωση κι ενδυνάμωση στις μέλλουσες μητέρες, με οδήγησε στο συνδυασμό της πολύχρονης εμπειρίας μου στη yoga, με το επάγγελμα των Βοηθών Μητρότητας.
Στα πλαίσια της πρακτικής μου ως Βοηθός Μητρότητας, παρέχω υπηρεσίες Περιγεννητικής Ενημέρωσης και Υποστήριξης πριν τον τοκετό, καθώς και υπηρεσίες Βοηθού Μητρότητας Τοκετού και Λοχείας.


Είμαι ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου “Σπίτι Θηλασμού” στο Χαλάνδρι, όπου από το 2014 καθοδηγώ τμήματα yoga εγκυμοσύνης & προετοιμασίας για τον τοκετό, τμήματα βρεφικής yoga, τμήματα μεταγεννητικής yoga για μητέρες, συνεργάζομαι με Μαίες, Βοηθούς Μητρότητας και Συμβούλους Γαλουχίας σε συναντήσεις προγεννητικών και μεταγεννητικών ομάδων που αφορούν στην εκγυμοσύνη, τον τοκετό, το θηλασμό και τη γονεϊκότητα.

Σεμινάρια - Πιστοποιήσεις:
Yoga Alliance (RYT-200)
Rainbow Kids Yoga (Certified RKY Teacher)
Birthlight™ Perinatal Yoga Trainee Teacher
Birthlight™ Baby Yoga Trainee Teacher
Σύλλογος Βοηθών Μητρότητας (Doula Trainee - υπό πιστοποίηση)
SaveSave

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.